ICA Kvantum Trossen

Med Viessmann in i framtiden

I kärnan av den vackra orten Trosa ligger den nyöppnade butiken ICA Kvantum Trossen. Butiken öppnades så sent som i november 2019, men är redan en pärla både estetiskt och tekniskt. Med innovativa miljö- och tekniklösningar inte minst inom kyl och frys, så har butiken på rekordkort tid blivit en oerhört uppskattad livsmedelsbutik.

Jens Cederholm som är butikschef vet vad en ICA-butik behöver för att skapa matglädje och inspiration för kunderna. Med över två decennier i matvarubranschen har han med sin kompetens och välvilja blivit ett bekant ansikte i butiken.

Över 100 studiebesök under 2 års tid

När det blev dags för nya kylar och frysar gjorde han sin research grundligt.

– Vi har säkert varit på över 100 studiebesök under två års tid för att få inspiration. Sedan fick vi se de nya Viessmann-kylarna och fastnade direkt. Vi är sådana som lyssnar på andra duktiga ICA-handlare, och tar med oss den informationen vidare in i framtiden, förklarar Cederholm.

Kyla och värme bevaras i marken genom geoteknik

Hela anläggningen är toppmodern och tar vara på all överbliven kyla och värme för att bevara det i marken genom geoteknik, sedan tas det upp igen när det behöver återvinnas. Detta gör butiken till en av de första butikerna i Sverige med denna innovativa teknik.

– Miljön har alltid varit en jätteviktig fråga för oss. Dels för att det är bra för planeten, dels för att det är en besparing för oss. Alla butiker i både Sverige och Europa måste byta till köldmedlet CO2, så för oss blev detta ett perfekt läge i och med flytten till den nya butiken, förklarar Cederholm.

Hoppas på att kunna öka omsättningen med 20%

Med en butik på mellan 15-20 000 st. kunder i veckan omsätter butiken omkring 200 miljoner kronor per år. I och med flytten och alla effektiviseringar hoppas man att kunna öka detta med omkring 20%. Något som lägger stor vikt vid att kylarna och frysarna är energibesparande, alltid fungerar och kommer från en pålitlig leverantör.

– Jag tycker att Viessmann har kommit långt fram i utvecklingen. Dels så tycker jag att de är de snyggaste kylarna och frysarna på marknaden, men de är också säljande. Och det kanske är det som är viktigast för oss — att få lönsamhet. Jag skulle absolut rekommendera Viessmann som en bra leverantör av kylar och frysar, säger Jens och ser nöjd och belåten ut med de nya kylarna och frysarna i butiken.

– Jag tycker att Viessmann har kommit långt fram i utvecklingen. Dels så tycker jag att de är de snyggaste kylarna och frysarna på marknaden, men de är också säljande. Och det kanske är det som är viktigast för oss — att få lönsamhet. 

Jens Cederholm, ICA Kvantum Trossen

Våra referenser

Våra kunders framgångssagor i livsmedelshandel  listas nedan.  Klicka för att se alla referenser. Besök referenssidan