Edeka Schmidts Markt XL, Tyskland

På stormarknaden Edeka Schmidts i Bad Säckingen bidrar kyllösningar från Viessmann till färska matvaror och en shoppingupplevelse utöver det vanliga.

I januari i år öppnade Schmidts Markt XL i Bad Säckingen, Tyskland. Den nya livsmedelsaffären har 3000 kvadratmeter försäljningsyta, ingår i Edeka Südwest-gruppen, och förlitar sig på innovativa kyllösningar från Viessmann Kühlsysteme, baserat i Hof.

Martin Schmidt, en av de tre verkställande direktörerna i butikskedjan Schmidts Märkte, upptäckte Viessmann på detaljhandelsmässan Euroshop 2017. Det inledande samtalet vid Viessmanns monter gav snart ytterligare diskussioner och konkreta planer. För livsmedelskedjan Edeka Südwest var projektet det första stora samarbetet med Viessmann Kühlsysteme GmbH.

Sammanlagt installerades 35 effektiva kyldiskar med en total längd på över 100 meter på Schmidts Markt XL. Tre sektioner med den nya, utrymmesbesparande flerplansdisken TectoDeck MD5 finns nu i mejeriavdelningen. Till självbetjäningsavdelningen för fisk, korv och drycker valdes tre separata exponeringsdiskar som säkerställer färskhet och hög kvalitet genom att hålla produkterna vid optimal temperatur.

Flerplansdisken TectoDeck MD3 e-Visio, med en längd på 16,25 meter, garanterar perfekt kylning av grönsaker och färdigrätter, samt ost och charkprodukter för självbetjäning. Även fyra sektioner med frysar av modellen TectoFreeze VF1 Luxo installerades för butikens frysta livsmedel. Deras sammanlagda längd är över 40 meter.

Dessutom installerades två flexibla fristående diskar av modellen TectoPromo IS1 Norwell för kyl- och frysvaror på Edeka Schmidts Markt XL i Bad Säckingen.

Vår nya stormarknad bygger på ett saluhallskoncept, vilket uppskattas mycket av kunderna. Vi vill inte att saluhallskänslan ska upphöra i kyl- och frysavdelningen, utan att den ska genomsyra hela butiken. Därför var det mycket viktigt för oss att välja kyl- och frysdiskar som möjliggör exponering av ett stort varuutbud på en liten yta. Det här ger mer plats i butiken och intrycket av att befinna sig i en saluhall förstärks.

Martin Schmidt, verkställande direktör, Edeka Schmidts Markt 

Våra referenser

Våra kunders framgångssagor i livsmedelshandel  listas nedan.  Klicka för att se alla referenser. Besök referenssidan