Edeka Görse, Tyskland

Nytt projekt slutfört på Edeka Görse & Meichsner-butiken i Berlin

Nya Edeka Görse & Meichsner vid Eichborndamm i Berlin-Reinickendorf sätter nya standarder på flera sätt och sammankopplar två världar: på delikatessavdelningen hittar du såväl svart kaviar från Sibirien som tryfflar från Frankrike och Italien, och till och med sushi. Utöver detta domineras den nya Edeka-butiken på 2 000 m² huvudsakligen av livsmedel av regionalt ursprung.

På Eichborndamm möts tradition och innovation på ett speciellt sätt. Den nya byggnaden på Reinickendorf är den första Edeka-butiken i Tyskland och på dess mejeriavdelning används Viessmanns innovativa kylskåp med Smart Access-dörrar. Dessa öppnas kontaktfritt och är en storfavorit bland kunderna.

”Jag är glad att vi valde Smart Access-dörrarna, det var verkligen en lyckad investering”, berättar Peter Görse. Eftersom Smart Access-dörrarna inte kräver några ramar, blir exponeringen av varorna oerhört mycket bättre än i flerplansdisk med konventionella dörrar. ”Detta mervärde är viktigt för oss, varför vi också godtar de högre investeringskostnaderna”, säger Görse. Såväl de i stort sett osynliga dörrarna som själva TectoDeck LEHO 2 -flerplansdisken av Viessmann är iögonfallande.

Sammanlagt har Peter och Sören Görse samt Ingo Meichner mer än 56 meter av Viessmanns kyl- och frysdiskar i sin Edeka-butik i Eichborndamm. Utöver TectoDeck LEHO 2 flerplansdisken använder de två klassiska TectoDeck MD1 Spirit Plus flerplansdiskar för färdigrätter och kylda drycker. Kyl- och frysskåpet TectoFreeze VF1 Luxo av Viessmann på Reinickendorf uppfyller två roller.

Tack vare de positiva erfarenheterna och framför allt tack vare den fantastiska responsen från kunderna vill Edeka Görse & Meichsner fortsätta med Viessmanns innovativa koncept också i framtiden.

Vi har verkligen ställt ribban högt med vår nya butik och det är nu naturligtvis vårt nya riktmärke för framtida projekt.

Peter Görse

Våra referenser

Våra kunders framgångssagor i livsmedelshandel  listas nedan.  Klicka för att se alla referenser. Besök referenssidan