Schiller butcher factory outlet Hof, Tyskland

Färskhet är högsta prioritet för E. Schiller Fleisch GmbH.

Familjeföretaget producerar och bearbetar högkvalitativa köttspecialiteter från lokala bayerska grisar.

Som chefsassistent stöttar Hannes Leucht sina föräldrar som startade verksamheten 1989. Med mer än 240 anställda garanterar E. Schiller Fleisch GmbH, högsta kvalitet och hygien vid bearbetning av köttprodukter med hjälp av den modernaste tekniken.

Alla produkter levereras och bearbetas "Just in Time" utan lagring eller mellantransporter för att säkerställa maximal färskhet.

Fabriksförsäljningen etablerades genom de överblivna köttstyckningarna från dagligvaruhandeln

Dagens sortiment av livsmedelsindustrin omfattar främst standardiserade köttprodukter, för vilka vissa delar av enskilda köttprodukter inte används. Det var därför E. Schiller Fleisch GmbH öppnade en fabriksbutik som till en början bara bestod av ett litet fönster i produktionshallen.

Den nya fabriksbutiken uppgraderades avsevärt med kylar och frysar från Viessmann

Det första lilla fönstret har nu förvandlats till en dedikerad frontbutik! För renoveringen av de nya lokalerna förlitade sig E. Schiller Fleisch GmbH på Viessmann Kühlsysteme GmbH, som sin välkända högkvalitativa partner. Den nya kommersiella kylutrustningen från Viessmann säkerställer bland annat energibesparingar på ca 25 % och skapar en betydligt större utrymmesutnyttjande, vilket gör att det finns plats för en större variation av produkter i kyldiskarna.

"Som du kan se finns det också visuella höjdpunkter: vår fabriksbutik har definitivt uppgraderats. Detta var också en viktig aspekt för vårt köpbeslut”, förklarar Leucht.

Hannes Leucht, Chefsassistent på E. Schiller Fleisch GmbH

Schiller Werksverkauf

Regionalitet som en viktig faktor

Tack vare rekommendationen från kylinstallationsföretaget Behrschmidt Kälte- und Klimatechnik GmbH, som ligger i närheten av Hof, utvecklade Leucht ett grundläggande förtroende för Viessmann Kühlsysteme GmbH redan innan hela samarbetet inleddes.

"Alla faser inom detta projekt, från konsultation och design till försäljning och installation, fungerade mycket bra", beskriver Leucht.

Hannes Leucht, Chefsassistent på E. Schiller Fleisch GmbH

Han var mycket nöjd med den ömsesidiga projektplaneringen och samarbetet och ser fram emot ett framtida samarbete med Viessmann.