ESyCool green från Viessmann får IKU-utmärkelse

IKU Award 2017
IKU Award 2017 for Viessmann Refrigeration Solutions

Succé för hållbar kylning: den effektiva och miljöanpassade ESyCool green-lösningen från Viessmann Kühlsysteme GmbH belönades igår med det tyska innovationspriset för klimat och miljö, eller IKU förkortat (Innovationspreis für Klima und Umwelt). ESyCool green-lösningen, som utvecklats av Viessmann i samarbete med lågpriskedjan ALDI Nord, vann i kategorin ”Processinnovationer för klimatskydd”.

Joachim Janssen, en av två VD:ar för Viessmann-gruppen, tog emot utmärkelsen i Berlin från Jochen Flasbarth, statssekreterare på tyska miljöministeriet.

Den nya typen av kylning och värmetillförsel för livsmedelsbutiker ger inte bara en väsentligt lägre energiförbrukning, utan innebär även en kraftig minskning av koldioxidutsläppen. Med ESyCool green kan så kallade nollemissionsbutiker realiseras – ett av de viktigaste målen inom livsmedelsbranschen.

Vi är mycket glada över priset och det understryker än en gång hur innovativ vår lösning är. Den har egenskaper som är unika på marknaden – framförallt när det gäller isenergilagringen.

Frank Winters, VD för Viessmann Refrigeration Solution

ESyCool green innovationspriset -videoen kan ses här.